nl gb

Voedingsadviezen na COVID-19


Hoe thuis verder na COVID-19?

Als u het coronavirus gehad heeft, is uw lichaam ernstig verzwakt en is aandacht voor voldoende energie- en eiwitintake erg belangrijk.

Tijdens de infectieziekte is uw gewicht en spiermassa afgenomen door klachten als benauwdheid, misselijkheid, veranderde geur- en smaakbeleving, weinig tot geen beweging of zelfs weken kunstmatig in slaap gehouden te zijn geweest.

Het opbouwen van uw energie en spiermassa is een langzaam proces. Het binnenkrijgen van de goede voedingsstoffen en langzaam opbouwen van duur en intensiteit beweging zijn hiervoor essentieel.

Wij kunnen u daarbij begeleiden door uw eiwit- en energiebehoefte te berekenen en een persoonlijk voedinsgadvies op te stellen. 

Rekening houdend met mogelijke klachten, zoals moeite met slikken, vermoeidheid, veranderde smaakbeleving en trage maaglediging.

Het kan ook nodig zijn om tijdelijk dieetpreparaten (aanvullende drinkvoeding, eiwitpreparaat) te gebruiken. Deze kunnen wij voor u regelen door het uitschrijven van een machtiging waardoor het wordt vergoed door uw zorgverzekering. Wij bieden altijd vervolgconsulten aan, zolang het nodig en gewenst is, kunnen wij u begeleiden.