nl gb

Beweging


Wat houdt bewegen in?

Bewegen omvat alle vormen van lichaamsinspanning die er bestaan. Wandelen, fietsen, schoonmaken, boodschappen doen, sporten, seks beoefenen, etc.

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het zorgt er voor dat het lichaam soepel blijft, de conditie op peil blijft of verbeterd, bepaalde bloedwaarden gereguleerd worden, gewichtsbehoud- of verlies plaatsvindt en de psychische toestand positief beïnvloed wordt.

De gezondheidsnorm is 5 keer per week een half uur matig intensief bewegen. Veel mensen komen hier niet aan, als ze fulltime een zittende functie hebben en zich met de auto vervoeren.


Rol diëtist

Naast het doornemen van het voedingspatroon wordt het beweegpatroon ook altijd mee genomen. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aangezien de energiebalans enerzijds door de energie-intake en anderzijds door het energieverbruik bepaald wordt. De diëtist kan adviezen geven over hoe beweging in te passen in het dagelijks leven of samen uit te zoeken welke vorm van sporten leuk is zodat het geen 'moetje' is maar prima vol te houden is.

beweging.jpg

 

Waar kunnen wij bij helpen?

Naast u te begeleiden in uw nieuwe eetpatroon, kunnen wij u ook praktische adviezen geven om uw bewegingsduur te verhogen. Denk hierbij aan: ga 20 minuten lopen in plaats van 5 minuten fietsen, stap 1 of 2 haltes eerder uit de bus of tram en loop verder, parkeer de auto een paar staten verderop en vervolg uw weg te voet, loop heen en weer terwijl u telefoneert.

Wij kunnen samen met u de mogelijkheden van sporten bespreken. Aan de hand van de volgende vragen kunt u achterhalen wat bij u past. Wat voor een sport vindt u leuk? Houdt u van teamsport of juist in uw eentje sporten? Heeft uw liever professionele begeleiding zoals bij medisch fitness het geval is? Bent u een binnen of buiten sporter?