nl gb

Eetculturen


Wat houden eetculturen in?

Eetculturen wil zeggen dat iemand met een bepaalde cultuur, eet-, drink-, en leefgewoontes heeft volgens zijn religie of cultuur.

Hierbij kunt u denken aan de Afrikaanse, Antiliaanse, Chinese, Halal, Indiaanse, Italiaanse, Japanse, Kosher, Marokaanse, Surinaamse, Spaanse, Turkse culturen.


Rol diëtist

In Nederland leven veel verschillende etniciteiten en al deze mensen willen een voedingsadvies die bij hun cultuur (geloof en leefwijze) past. Anders kunnen ze zich nooit aan het advies houden, laat staan het hun eigen maken.

De diëtist heeft kennis van en ervaring met vele wereldculturen om rekening te houden met alle verschillende eetculturen en is dan ook dé professional bij uitstek om een persoonlijk advies op maat te geven.

muliti-culti.jpg

Waar kunnen wij bij helpen?

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van dieetadviezen binnen uw cultuur. Hierbij houden wij rekening met al uw eet-, drink-, en leefgewoontes. Naar onze mening is dit de enige manier om uw 'nieuwe' eetpatroon u eigen te maken. Wij vinden het een grote uitdaging om u hierbij te coachen.

Tijdens de vervolgconsulten gaan we dieper in op uw nieuwe eetpatroon. Wij geven u allerlei praktische tips en adviezen zoals hoe om te gaan bij bijzondere gelegenheden zoals feestjes, verjaardagen, feestdagen en tijdens vakanties.