nl gb

Renate de Schaap
(Kinder- en parkinson) diëtist en Leefstijl coach

Ik heb in 1994 Diëtistenpraktijk Renate de Schaap opgericht met als motto: "De diëtist is niet zo streng als u denkt!" Dit motto spreekt veel mensen aan, omdat ik als (kinder)diëtist juist de nadruk wil leggen op wat allemaal wel mogelijk is met een dieet. Bij mij staat u als cliënt centraal. Wat ik zo interessant vind, is dat iedereen anders is en een andere begeleiding nodig heeft. Elke dag vind ik het weer een uitdaging om met o.a. de motiverende gesprekstechnieken en allerlei creatieve oplossingen u te helpen bij het aanpassen van uw eetgewoontes.

Talen: Nederlands en Engels

  • Huisbezoeken zijn geen enkel probleem

Tilly Zuidema
(Kinder)diëtist en Leefstijl coach

In 2002 ben ik afgestudeerd als diëtist. Sindsdien heb ik veel ervaring kunnen opdoen bij verschillende organisaties in diverse steden. Centraal stond en staat altijd het zo goed mogelijk begeleiden van mensen bij het bereiken van hun doel(en). Daarbij speelt o.a. de motivatie van die persoon een grote rol. Motiverende gesprekstechnieken en oefeningen waarbij uw gewoonten omgebogen worden zijn vaardigheden die ik dagelijks gebruik. Uw hulpvraag is altijd mijn uitgangspunt en uw gezondheidswinst op lange termijn is het mooist haalbare.

Talen: Nederlands en Engels

  • Huisbezoeken zijn geen enkel probleem

Anabel Hubers
Diëtist en Leefstijl coach

Sinds juni 2017 ben ik gediplomeerd diëtist. Na mijn stage die ik hier met veel plezier heb gelopen, versterk ik het team. Ik vind het heel leuk om met cliënten aan de slag gaan. Daarnaast houd ik mij bezig met allerlei voedingstrends en de social media (instagram, facebook). Mijn grootste uitdaging is om cliënten zo goed mogelijk te kunnen adviseren, waarbij de wensen van de cliënt centraal staan. Deze aanpak past perfect binnen de visie van de praktijk.

Talen: Nederlands en Engels

  • Huisbezoeken zijn geen enkel probleem
  • Wekelijks avondspreekuur

Midori Stuifbergen
(Sport) Diëtist

Sinds 2019 ben ik gediplomeerd diëtist. Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik geloof in het belang van een gebalanceerd voedingspatroon. Voeding maakt deel uit van een gezonde leefstijl, en speelt een belangrijke rol in de preventie van ziekte. Naast voeding, vraag ik u tijdens onze gesprekken ook naar
factoren als beweging en ontspanning. In het verleden heb ik zelf veel verschillende sporten beoefend. Volleybal was mijn grote passie.

Het fijnste aan mijn werk vind ik om samen met u aan een duurzame verandering te werken.

Talen: Nederlands en Engels

  • Huisbezoeken zijn geen enkel probleem.

Lisa Hommel
Diëtist

In februari 2022  ben ik hier 5 maanden stage komen lopen en kom nu als gediplomeerd diëtist het team versterken. Ik vind het heel leuk om met cliënten aan de slag te gaan.

Vanaf het begin van mijn opleiding ben ik overtuigd dat gezond leven niet alleen bestaat uit het volgen van een strikt dieet, maar voornamelijk uit  gezond eten en daarbij dagelijks bewegen. Tijdens mij studie heb veel geleerd  over de beweegrichtlijnen, de Richtlijnen gezonde voeding en hoe ik deze kan adviseren, maar ik wil meer dan dat. Ik wil een wat bredere blik krijgen op bepaalde zaken rondom het adviseren van een persoonlijk voedingsadviezen en hierbij rekening kunnen houden met de verschillende eetculturen. Bij deze praktijk is dit ook de visie; "de diëtist is niet zo streng als u denkt"

Hier kan ik mij helemaal in vinden.

Talen: Nederlands en Engels

  • Huisbezoeken zijn geen enkel probleem.
  • Wekelijks avondspreekuur

Jacqueline de Waal
Diëtist i.o.

Na een stageperiode van 5 maanden, kijk ik terug op een mooie en leerzame tijd. De komende maanden ga ik ook mijn eindscriptie binnen de praktijk doen. Mijn aandachtsgebied ligt op het onderzoeken en het organiseren van online interactieve workshops in aanvulling op de reguliere face-to-face consulten binnen de praktijk. Daarnaast onderzoek ik ook of het geven van voorlichting in de vorm van online inspirerende webinars over gezonde voeding en leefstijl effectief kan zijn waarmee je als deelnemer zelf stappen kunt gaan zetten om je weer fit te gaan voelen. Deze online-programma’s zijn vooral bedoeld voor personen die hun leefstijl willen verbeteren of behouden, of beginnende leeftijdsgerelateerde gezondheidsproblemen willen aanpakken zoals overgewicht en daarvoor ondersteuning en motivatie zoeken. Bent u nieuwsgierig geworden? Graag vraag ik nog even uw geduld. Begin 2024 (onze praktijk bestaat dan precies 30 jaar) komen wij met een aankondiging van meerdere webinars die wij in maart zullen gaan geven. Via onze website en onze diëtisten kunt u zich hier dan voor aanmelden.

Talen: Nederlands en Engels

Nina Engeln
Diëtist i.o.

Vanaf maart ga ik 2 dagen per week meelopen met Renate en Tilly. Ik ben als afstudeerstudent bezig met een onderzoek naar het effect van eiwitten en krachttraining op het spierbehoud van ouderen.
Ondertussen wil ik graag ook leren hoe je cliënten op een effectieve manier kan adviseren. Diëtistenpraktijk Renate de Schaap lijkt mij een fijne plek om dit te leren.
 

Talen: Nederlands en Engels

  • huisbezoeken zijn geen enkel probleem