Wat kunt u van ons verwachten?


Overleg

De diëtisten van Diëtistenpraktijk Renate de Schaap houden contact met u, als praktijkondersteuner over de gevolgde behandeling van de door u verwezen patiënt.

Indien u vragen heeft over de mogelijkheden van een behandeling door één van onze diëtisten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor de patiënten die u naar ons doorverwijst via de KIS, kunt u altijd digitaal lezen hoe onze behandeling eruit ziet.

 

Verwijsbrief

Voor een behandeling hebben we in de meeste gevallen geen verwijsbrief meer van u nodig. Sinds augustus 2011 zijn wij vrij toegankelijk. Echter er zijn nog een paar maatschappijen (Ohra, CZ, Delta Loyd, Aevitae, de Friesland, de Goudse, Zekur) die wel een verwijsbrief vragen als criterium om het consult vergoed te krijgen!

Maar voor een goede terugkoppeling en uitwisseling van gegevens zoals bloedonderzoekuitslagen is het altijd prettig.

 

Redenen voor doorverwijzing 

Bij veel aandoeningen en klachten kunnen wij adviezen en tips geven. Zie onder diëten. Hierdoor zal uw patient zich met de gezondheidsbevorderende effecten beter gaan voelen. Misschien kunnen bepaalde medicijnen in dosering verminderen of zelfs gestaakt worden.

 

Specialisaties:

In onze praktijk zijn de volgende specialisaties aanwezig:

  • Kinderdiëtist; hierbij kunt u denken aan kinderen met overgewicht, eetstoornissen, reflux, allergieën en intoleranties, afbuigende groeicurve e.d.
  • Voeding bij parkinson. Renate de Schaap is aangesloten bij Parkinsonnet.
  • COPD
  • Kwetsbare ouderen; hierbij kunt u denken aan alle aandoeningen die bij ouderen kunnen voorkomen waardoor ze in een slechte/verminderde voedingstoestand verkeren.
  • Diabetes Mellitus (type 1 en 2)
  • CVRM (Hart- en vaatziekten)
  • Eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Boulimia, Binge Eating Disorder)
  • Maag- en darmklachten; hierbij kunt u denken aan Prikkelbaar Darm Syndroom, obstipatie, diarree en reflux.
  • Voedselallergieën- en intoleranties, bij volwasssenen, kinderen en zuigelingen.

 

Vergoeding

In 2019 heeft iedereen recht op 3 uur dieetadvisering per kalenderjaar vanuit de basisverzekering. Indien het verplichte eigen risico nog niet verbruikt is, zal dit verrekend worden.

 

Ketenzorg/GEZ

Momenteel werken wij samen met de ROHA, CHAGZ en Amstelland zorg. Indien u graag met ons wilt samenwerken en u een andere samenwerkingsverband heeft, dan horen we het graag.

Wij hebben met alle ketens/GEZ ervaring (diabetes, COPD, hartfalen, CVRM, depressie, ouderenzorg).

Renate de Schaap is betrokken geweest bij het opstellen van werkafspraken COPD en Ouderenzorg. Indien u graag een van de werkafspraken/protocollen wilt hebben, dan horen wij het graag.

 

 

 

Onze werkwijze

Tijdens het eerste consult verzamelen wij informatie over de eetgewoonten, persoonlijke gegevens, klachten, verwachtingen en vraagstelling van u als praktijkondersteuner.

Na het uitvoerig doornemen van de voeding- en drinkgewoonten van uw patiënt maken wij een dieet op maat! Iedereen krijgt een persoonlijk voorbeelddagmenu. Hierbij houden we rekening met o.a. cultuur, smaakvoorkeuren, leefsituatie en dagindeling.

Tijdens de vervolgconsulten begeleiden wij uw patiënt bij het volgen van het persoonlijk dieetadvies. Wij bieden ondersteuning in het aanpassen van het eetpatroon, zodat uw patiënt vertrouwd raakt met zijn nieuwe leefstijl. Verder geven wij allerlei adviezen en praktische tips om het eetpatroon zo goed mogelijk te kunnen aanpassen. Hierbij kunt u denken aan tips hoe om te gaan met speciale gelegenheden zoals feestjes, uit eten gaan, familiebezoek en vakantie. Bedenk: de diëtist is niet zo streng als u denkt!

 

Nieuwsbrief

Onze praktijk geeft een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit met actuele ontwikkelingen op het gebied van voeding en binnen de praktijk. U kunt zich gratis abonneren op deze nieuwsbrief door een E-mail te sturen. Klik hier voor onze laatste Nieuwsbrief.

 

Op zoek naar samenwerking?

Een huisartsenpraktijk is een vertrouwde en bekende omgeving en daarom heel geschikt voor het geven van dieetadvisering. Bent u als praktijkondersteuner op zoek naar een diëtistenpraktijk om mee samen te werken, dan horen wij dat graag. U kunt ons dan mailen naar info@dietistennet.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

samenwerking.jpg